Themadag: Groene verwondering – De ontmoeting van kind en natuur, en onze rol daarin

,

Op zaterdag 19 maart 2022 tussen 11 en 17 uur

Te gast bij Jenaplanschool de Lanteerne in Nijmegen

Het uitgebreide programma van de dag vind je onderaan deze pagina.

“Als ik enige invloed zou hebben op de goede fee, waarvan men zegt dat deze toeziet op de ontwikkeling en vorming van alle kinderen, dan zou ik haar vragen om aan elk kind in de wereld een besef van verwondering te geven, zo sterk, dat het niet kapot te krijgen is en het hele leven in stand blijft, als een werkzaam tegengif tegen de verveling, teleurstellingen en ontgoocheling van latere jaren, tegen de steriele voorkeur voor kunstmatige dingen, tegen de vervreemding van de bronnen van onze kracht”. Dit schreef Rachel Carson in ‘Sense of Wonder’ en vertaalde Kees Both voor ons. Kees had een goede neus voor mooie citaten en diepgaande filosofieën. Op 8 september jl. is hij van ons heengegaan, maar liet een rijke erfenis achter van talloze artikelen zowel filosofisch, pedagogisch als praktisch van aard. 

Daarom organiseert Stichting Springzaad in samenwerking met Stichting Groene Pedagogiek en de familie Both een dag met als thema: 

De ontmoeting van kind en natuur, en onze rol daarin. 

We kijken die dag ook even terug, maar focussen toch vooral op de toekomst, want bij kinderen gaat het toch met name daarom!

We hebben een gevarieerd, speels programma samengesteld met inhoudelijke momenten, ruim tijd voor ontmoeting én uiteraard een buitenprogramma. We hebben hiervoor een prachtige locatie gevonden in Jenaplanschool De Lanteerne in Nijmegen. Om de school liggen meerdere natuurlijk ingerichte speelpleinen en buitenonderwijs wordt er actief op vormgegeven door het team. Natuurlijk komen ook de ontwerper en de school aan het woord. Voor een eerste indruk klik HIER voor een kort filmpje van de school.

Tenslotte hebben we uit de talloze artikelen die Kees schreef, de treffendste en meest toekomstgerichte gebundeld tot een bijzonder mooi boekje, dat iedereen mee naar huis krijgt.

Verhinderd? Nabestellen kan je het bundel straks voor € 15,- in het Springzaad winkeltje op deze website.

Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar het secretariaat info@springzaad.nl 

Er is plaats voor max. 100 deelnemers.

Kosten: Springzaders € 60,- Netwerk Oase € 65,- Externen € 75,- inclusief drankjes, biologische, vegetarische lunch en een exemplaar van de bundel.