#87 Uit het bestuur: Zomers bruisen…

, ,

Het bruist weer, er is veel te doen, mee te maken en te beleven. Zo ook vanuit Springzaad: in mei een geslaagde excursie naar een aantal doorgegroeide, oudere schoolpleinen in Den Haag en Zoetermeer, in juni een boeiende cursusdag in Rotterdam. Veel aandacht voor groenblauwe schoolterreinen nu ze zo heerlijk groen en blauw zijn!

Deelnemers van de cursusdag Groen/blauwe Schoolpleinen in Rotterdam

Verderop in deze Nieuwsbrief lees je verslagen van beide activiteiten.

Ook kun je belangrijke informatie nalezen voor alle ontwerpers en beheerders van waterrijke speelnatuur n.a.v. een minisymposium dat het RIVM organiseerde.  Het RIVM heeft een waterkwaliteitscheck ontwikkeld, die via een toegankelijke website geïntroduceerd wordt, om handvaten te geven voor iedereen, die met speelwater bezig is. 

Sigrun bouwt ondertussen verder aan ons netwerk, binnen maar ook buiten de grenzen van Nederland.  Zij bracht onze goede wensen en een aantal Verwonderboekjes als cadeautje voor het 10-jarige jubileum van Springzaad.be naar onze zuiderburen. 

Nog zuidelijker in Spanje (Barcelona) nam Sigrun als lid van het Nederlandse team deel aan de kick-off meeting van het internationale onderzoek ‘Coolschools’, waarover wij al eerder op deze plek berichtten. Lees ook haar verslagjes hieronder.

Van Jeanette komt weer een overdenking en Marlies schrijft over waterdiertjes, leuke activiteiten voor op warme zomerse dagen. Suggesties om lekker zelf te doen of bezoek een georganiseerde activiteit binnenkort om samen aan de slag te gaan of te leren. 

In de zomerhitte zal het even wat stiller worden in de Springzaadtuin, maar als de grootste hitte voorbij is gaan we weer afspreken op het strand in Bergen aan Zee, voor een nieuwe editie van het traditionele Springzaad zandkastelen bouwen. Zet het vast in de agenda: zaterdag 10 september in Bergen aan Zee.

Heel veel leesplezier en een bloem- en kleurrijke zomer gewenst namens het bestuur!