#83 UIT HET BESTUUR: oogstfeest….

,

Een echte ‘Indian summer’ hebben we dit jaar, met veel zonnige nazomer-dagen. Zaterdag 18 september jl. was zo’n dag. We kijken terug op een geweldige bijna zomers te noemen Zandkastelen-dag in Bergen aan Zee waarop we in de ochtend aan een ambitieus groot zandkasteel begonnen in het kader van ons 20-jarig bestaan.

Er is flink geschept door kinderen en volwassenen, heel wat zand verzet 😉 Het kasteel kreeg een ware ‘toegangsbrug’ over ‘de gracht’ naar de binnenplaats. Aan de afwerking van het ‘fort’ is dit jaar minder aandacht besteed. Lekker pootje baden en poedelen voor kleintjes leek meer in trek, net als een eigen klein kasteeltje bouwen of ander spel op het strand met zand en de schepjes. 

Met de vloed trokken velen zich even terug op de binnenplaats achter de muren van ‘t kasteel om te kijken wat er zou gebeuren. Je kon daar lang droge voeten houden, totdat ‘zoute kwel’ onder de muren door de boel toch blank zette. Maar eigenlijk wonnen de bouwers het van de zee, want toen het eindelijk eb werd stond achter de slotgracht het karkas van de muren nog fier overeind!

Een gezellige feestdag, met genoeg tijd om een praatje te maken, te helpen spitten en te observeren onder het genot van een snack, appeltje of drankje. 

Het was zelfs warm genoeg om een duikje in zee te kunnen nemen! 

Dat was het grootste cadeau deze ‘verjaardag’ van Springzaad: heerlijk weer,

veel deelnemers, jong en oud, leuke ontmoetingen, een ongedwongen sfeer.

Eind van de middag werd het Springzaad – ‘kampement’ opgebroken en keerden de genodigde kinderen en andere gasten terug naar huis.

Met een aantal partners hebben we in de avond in de luwte tegen de duinhelling aan hangend, zitten kijken naar een mooie glinstering op het water. 

Herfst- en najaarsactiviteiten

En dan is daar toch plots de herfst in oktober, het laatste kwartaal van dit jaar. 

We hebben als bestuur de eerste week van oktober overleg over de nadere invulling en vormgeving van de dagen welke we dit jaar nog organiseren. 

Zaterdag 30 oktober is er een excursie naar Kortrijk in België waar een aantal locaties worden bezocht. 

Een programma in Nijmegen e.o. waar interessante locaties worden bezocht is in voorbereiding evenals een symposium.

Er worden professionals benaderd voor een bijdrage en naar geschikte locaties en data gekeken 

Behalve informatie halen tijdens deze excursies en dagen is er ruimte om onderling informatie uit te wisselen en ook zelf mee te praten en mee te denken en richting te geven aan spelen in het groen.

We informeren je als partner zodra ‘t programma in detail bekend is, maar houd zelf ook de agenda op de website en je mailbox in de gaten, zodat je zeker niets mist. 

We hopen elkaar binnenkort te zien,Een goede herfst gewenst!

Bestuur Springzaad