NederlandsEnglish
Springzaad
  Home | Sitemap | Contact | Mijn Springzaad  
meer ruimte voor natuur en kinderen
Springzaad
meer ruimte voor natuur en kinderen

Vriend of partner worden

Nieuws

11 december 2015
Natuurspeelmiddag in Heumensoord en opening

Zondag 13 december van 13.00 uur  tot 15.00 uur zijn kinderen uit Nijmegen van harte welkom op de gratis Natuurspeelmiddag in natuurgebied Heumensoord. Hiermee dragen de vrijwilligers de speelplek over die zij hebben aangelegd voor de kinderen in de noodopvang voor vluchtelingen, en natuurlijk ook voor alle andere kinderen die rondom Heumensoord wonen.

Kinderen kunnen op deze speelplek ravotten, muziek maken op een metallofoon, hutten bouwen, schommelen en glijden. Deze Natuurspeelmiddag zijn er extra activiteiten zoals marshmallows roosteren en een touwenparcours.


Voor alle kinderen

De speelplek ligt in natuurgebied Heumensoord, tegenover de ingang van de vluchtelingenopvanglocatie en is te bereiken via de Scheidingsweg en Beukenlaan. De speelplek is voor alle kinderen toegankelijk. Ook na het verdwijnen van de opvanglocatie zal er een speelplek in Heumensoord blijven. Gekeken wordt nog of dat op dezelfde plek zal zijn en of er aanpassingen gewenst zijn.

 

Samen voor elkaar 

Om de speelplek te kunnen realiseren hebben tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. De gespecialiseerde speelnatuurbedrijven van Stichting Springzaad, Vereiniging Wilde Weelde, aannemer André Weijers en hoveniersbedrijf BTL werkten belangeloos mee aan het ontwerp en de aanleg. De speelplek is mogelijk dankzij een inzamelingsactie onder medewerkers en vrijwilligers van Natuurmonumenten. Het hout komt uit bossen van Natuurmonumenten.


« terug naar NIEUWSoverzicht


| |
Vriend of partner worden